Bedankt, maar wacht nog even

Onscherpe foto’s maken heeft iedereen weleens last van. Dat overkomt mij net zoals dat jou overkomt.
Het punt waar het dan op aan komt is dit: weet je de oorzaak van de onscherpte en hoe je het vervolgens kunt oplossen? Want zonder enig idee over oorzaak & oplossing kom je nog steeds niets verder…

Lukt het niet om steeds met scherpe foto’s thuis te komen?

Deze tips staan garant voor elke dag weer scherpe beelden!

DUIDELIJK

Niet moeilijker maken dan het is. Een uitleg over de mogelijkheden en dan aan de slag.

PRAKTISCH

Over mijn schouder meekijken. Niks werkt zo verhelderend als zien hoe iemand het voor doet.

TO THE POINT

De inhoud niet langer maken dan nodig is. Tijd is een kostbaar iets. Uitleg. Praktijk. Zelf doen.

Heerlijk in de natuur gefotografeerd en dan die tegenvaller thuis…

Je bent heerlijk een ochtend buiten bezig geweest. Wandelen, genieten van de frisse lucht, de ontwakende natuur. Prachtige kansen gehad om mooie foto’s te maken.

Wat wil je nog meer eigenlijk?

Nog fijn nagenietend steek je de geheugenkaart in de kaartlezen en leest de eerste beelden in. Goed gefotografeerd en goed georganiseerd. Mooi toch?!

Maar dan… Dan bekijk je de eerste foto’s eens door een kritisch oog. De eerste ‘kick’ is er een beetje af, het moment is voorbij. Dan is het tijd om kritisch te zijn.

Maar als je eerlijk voor jezelf bent kom je tot de conclusie dat heel veel foto’s toch eigenlijk niet goed scherp zijn. In elk geval niet op het punt waar jij het scherp zou willen. Wat een tegenvaller!

Je voelt dat het beter kan. En dat het beter moet

Maar hoe dan?

Scherpe foto's maken is geen opgave

12 jaar

een naam in fotografie

2500+

tevreden klanten

1100+

blogs over fotografie

Kort en bondig Eindelijk een cursus die me in korte tijd veel heeft geleerd. Door enkele genoemde tips zijn mijn vogelfoto’s stukken beter geworden!

Marianne van Laer

Steeds meer scherpe foto’s Ik doe mijn best en ik leer hier veel van. Dat is aan mijn foto’s te zien en ik ben ontzettend tevreden.

Ina Welman

Waarom de cursus waardevol is:

Geen twijfel meer over de diverse scherpstelmogelijkheden

Op een spiegelreflexcamera of een systeemcamera zitten diverse manieren om te focussen. Een knopje op het toestel, een schuifje op de lens, of … Ik leg je de verschillende mogelijkheden uit en laat je zien wat de beste optie is

Eindelijk eens duidelijke basisinstellingen

Alle theoretische kennis is wel heel leuk, maar hoe zit het nu in de praktijk? Dat laat ik je allemaal zien en ik geef je advies over praktische basisinstellingen om steeds weer scherpe foto’s te maken

Wat is nu eigenlijk een scherpe foto?

Wanneer is een foto scherp of onscherp? Wie of wat bepaalt dat? Ik leg het je op een eenvoudige manier uit. Over de verschillende vormen van onscherpte leg ik e.e.a. uit en ik voorzie je van handige tips en trucs

De cursus vraagt slechts 1 uur van je tijd

Je volgt de cursus in de veilige en beschermde omgeving van de Fotografie Praktijkschool. Hij bestaat uit een tweetal lessen waarin de theorie en de mogelijkheden worden uitgelegd. De rest wordt besteed aan praktijk waar je (virtueel) over mijn schouder meekijkt.

En: je hebt lifetime toegang!

Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt:

Je kent de verschillende focusmethoden

De camera heeft vier focus-methoden die je nu kent. Je begrijpt dat er verschillende manieren zijn om scherp te stellen en je kunt de belangrijkste basisinstellingen toepassen.

Je maakt bewuster scherpe foto’s

Je weet het verschil tussen scherpte en onscherpte en wat de verschillende vormen zijn. De diverse focusmethoden leer je praktisch toepassen, elk op zijn eigen toepassingsgebied.

Je hebt plezier in het fotograferen

Je stopt twijfels of je het ‘wel kunt’. Je hebt kennis en zelfvertrouwen. Want je weet dat jouw foto’s ook gezien mogen worden. Niemand die dat meer afneemt.

Dit krijg je in de modules te zien:

Je krijgt ook nog leuke bonussen

✔ Het eBook ‘Ken Je Camera’ wat feitelijk de schriftelijke voorloper is geweest van de hele online videoserie Basiskennis Fotografie. Dezelfde informatie, maar vaak vanuit net even een ander standpunt.

✔ Het eBook ‘Het Licht zien’ waarin je meegenomen wordt in de wondere wereld van allerlei verschillende soorten licht. En nog belangrijker: hoe kun jij dit gebruiken en toepassen in je fotografie.

1 uurtje videolessen

Ik zei dat het kort en bondig was? De videolessen worden overzichtelijk na elkaar aangeboden en het systeem houdt bij welke je al hebt gezien. Handig!

Online Cursus Basiskennis Fotografie

Hier geen droge theorie

Natuurlijk moet ik wel even met je door de mogelijkheden heen, maar zodra he kan neem ik je virtueel mee het veld in. Leren in de Praktijk!

Online Cursus Basiskennis Fotografie

2 handige Ebooks

Deels een stuk herhaling vanuit een ander standpunt en deels mijn visie op het herkennen en toepassen van het licht.

Online Cursus Basiskennis Fotografie

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Dat heb ik al voor jegedaan. Profiteer van mijn jarenlange ervaring. Daardoor weet ik waar in de praktijk de knelpunten zitten.

Vond je ’t niks? 100% geld terug

Op dit moment is er al heel wat gebruik gemaakt van de cursus Scherpstellen in de natuur. Ik heb nog niet één deelnemer gehad die er niet minstens 2 geweldige inzichten heeft uitgehaald. Dus ik durf met liefde te beloven dat als je niks leert of nuttig vindt binnen 14 dagen, je je geld terug krijgt.

Over Peter van Veen

Fervent fotograaf sinds de opkomst van digitale fotografie. Maakte al snel de overstap van compactcamera naar spiegelreflex. En moest zich toen even achter de oren krabben… Zo gemakkelijk als het leek was het niet. Tegelijkertijd werd gestart met bloggen om de eigen reis te documenteren. Sinds 2010 fulltime ondernemer in fotografie met het geven van workshops en het ontwikkelen van online cursussen in fotografie en fotobewerking. Later mondde dat uit in de oprichting van de Fotografie Praktijkschool

Peter van Veen | Moor Fotografie

€ 49-

Ja, ik wil vanaf nu scherpe foto’s!

Het populaire programma over de hoe ook jij scherpe foto’s maakt, zodat je vol zelfvertrouwen je camera instelt en daarmee eindelijk scherpe foto’s maakt. Leer hoe je de geschikte focusmethode kiest, de camera instelt en daarmee trots kunt zijn op je eigen foto’s die vanaf nu allemaal scherp zijn.

Ik heb álles gegeven wat in me zit over dit onderwerp en kan niet wachten om je erbij te hebben.

Spring naar toolbar