Online Cursus Basiskennis Fotografie

BASISKENNIS FOTOGRAFIE - hèt fundament om de mooiste foto's te maken

Je wilt wel goede foto’s maken, maar…

Je ziet online de mooiste foto’s voorbij komen. De stroom mooie beelden die je via Instagram, Facebook of andere kanalen wordt voorgeschoteld is eindeloos.

Je krijgt het gevoel dat iedereen de mooiste beelden zomaar uit z’n mouw camera schudt.

En het lijkt allemaal zo simpel. Soms worden bij die mooie foto’s ook nog de gebruikte instellingen gegeven. Alsof je het zo kunt overnemen.

Ondertussen sta je zelf maar want aan te klooien met je apparatuur. In je cameratas zitten de mooiste spullen. Maar hoe haal je er nu uit wat er in zit?

Op social media vragen hoe iemand de foto gemaakt heeft levert geen respons op. En feedback op je eigen foto vragen durf je al helemaal niet. Bang om afgebrand te worden.

Herkenbaar?

Je denkt dat een ander het altijd beter weet of zomaar vanzelf heeft ‘geleerd’.


Je blokkeert als een ander eens belangstellend met je meekijkt en je maar gauw zegt dat je ‘maar wat aanrommelt’.


Je bent bang dat jij de camera nooit echt zelf onder de knie gaat krijgen.


Je vraagt je af waarom je eigenlijk al die mooie spullen hebt gekocht als je er toch niet de mooiste foto’s mee maakt.


Je neemt niet eens de moeite om een prachtige foto van een bekende locatie te maken ‘omdat er toch al veel mooiere foto’s gemaakt zijn’.


Maar je kunt fotograferen ook op deze manier beleven:

Online Cursus Basiskennis Fotografie

Tijdens de rit naar de locatie die je vantevoren had uitgezocht, dacht je na over het beeld wat je wilt vastleggen. Je denkt na over welke lichtomstandigheden er kunnen zijn. En welk effect dat heeft op je instellingen.

Aangekomen op locatie loop je eerst een kleine inspectieronde. Nog even checken of de situatie ook is zoals je dat in je hoofd hebt. Welke compositie werkt hier het beste?

Dan neem je de camera vol zelfvertrouwen uit je cameratas. Je hebt vooraf al nagedacht over het beeld, daarom weet je trefzeker de juiste lens te pakken.

Het onderwerp had je al bedacht en daarom hoef je niet lang na te denken over het diafragma. Over de gewenste scherptediepte. De ISO stel je laag want, want je fotografeert nu vanaf het statief. Dan check nog de lichtmeter en corrigeert de sluitertijd.

Dan is het nog slechts wachten op het moment dat het licht zich net zo magisch aandient als jij in gedachten hebt.

En dan? Dan valt alles samen en druk je op de ontspanknop…

Gewoon doen, je leert er heel veel van. Ik wel in ieder geval!

Nel Posthumus

Heb hier reeds veel bijgeleerd betreffende compositie, uitsnede, bewerking en ik zie mijn foto’s verbeteren, zelfs in fotografietakken waar ik eerder helemaal geen kennis in had.

Hugo Vereycken

Ik doe mijn best en ik heb het al eerder gezegd: ik leer hier veel van. Dat is aan mijn foto’s te zien en ik ben ontzettend tevreden.

Ina Welman

Cursus Basiskennis Fotografie
Online Cursus Basiskennis Fotografie

Van geen camera naar een eigen fotografieschool

Het fotograferen is mij helaas niet met de paplepel ingegoten. Mijn vader was geen fotograaf, waar ik het van geleerd heb. Nee, dan was mijn pad veel anders geweest.

Bij mij thuis -en ook in ons eigen gezin de eerste jaren- was de camera een ding wat alleen bij speciale momenten uit de lade kwam.

Mijn interesse voor fotografie ontstand pas toen de toestellen digitaal werden. Dat vond ik een interessante ontwikkeling. Geen gedoe meer met rolletjes, maar alles op de computer!

Ik leende een 1MP (ja echt!) compactcamera en toen was ik verkocht. Een eigen compactcamera volgde al snel. En na een poosje merkte ik dat ik tegen grenzen aan liep. Ik was toe aan de volgende stap.

Ik dacht: “wanneer ik een digitale spiegelreflexcamera heb met wisselbare lenzen dan gaat er een hele nieuwe wereld open. En worden mijn foto’s alleen maar beter!”

Op dat moment wist ik nog niet dat ik niet verder van de waarheid kon zitten…

Long story short: mijn foto’s werden helemaal niet beter. Een pittig leertraject volgde. Heel veel lezen (tijdschriften, want internet was toen nog via de telefoonlijn) en vooral heel veel DOEN. En door veel trial & error heb ik het fotograferen onder de knie gekregen.

Mijn kennis is nu zover gegroeid dat ik een eigen online fotografieschool heb. Daar zijn inmiddels ruim 1500 (hobby)fotografen deel van. Daarnaast heb ik honderden online cursussen verkocht en vele offline workshops gegeven.

Dat is allemaal gelukt doordat ik in de beginjaren mij heb vastgebeten in de toen beschikbare informatie. Daardoor werden mijn fotografische skills ontwikkeld en mijn foto’s werden zienderogen beter.

En dat gun ik iedereen. Maar wel in een veel sneller traject. En dat kan nu ook. Want alles wat ik in die jaren heb geleerd heb ik samengebundeld. In dit Online Programma Basiskennis Fotografie geef ik die kennis door.

Online Cursus Basiskennis Fotografie

Het online programma Basiskennis Fotografie

Het populaire programma over de basis van de fotografie, zodat je vol zelfvertrouwen je camera instelt en daarmee de mooiste foto’s maakt. Leer hoe je de camera instelt, de juiste composities en standpunten kiest en daarmee trots kunt zijn op je eigen foto’s.

sterren_small

Waarom de cursus waardevol is:

Ik maak je vrienden met je camera

Een spiegelreflexcamera of een systeemcamera voelt vaak ‘overweldigend’. Zoveel knopjes, mogelijkheden, verwisselbare lenzen, flitsers, eindeloze menustructuren… Ik neem je mee in de wereld van de camera: want ik vond een camera best een ingewikkeld ding. Je leert hier niet alles waar alles voor dient, maar geeft je ook het zelfvertrouwen door mijn tips.

Extreem veel waarde voor een lage prijs

Mijn cursus is niet een ellenlange aaneenschakeling van eindeloze lessen. Doordat ik zelf dit pad al heb doorlopen weet ik precies waar de valkuilen liggen. De waarde die ik in de videolessen stop is enorm groot.

Waardevolle opdrachten om de theorie in praktijk te brengen

Een serie waardevolle videolessen is één ding, maar hoe je het in de praktijk brengt is het volgende. Deze cursus geeft je een leuke serie opdrachten waarop je feedback kunt ontvangen. Hoe waardevol kan het zijn?

De cursus vraagt slechts 4 uur van je tijd

Je volgt de cursus in de veilige en beschermde omgeving van de Fotografie Praktijkschool. Hij bestaat uit 19 videolessen en een serie praktische opdrachten. De uitwerking daarvan mag je plaatsen waardoor er ruimte is voor opbouwende feedback.

En: je hebt lifetime toegang!

Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt:

Je weet nu wat je camera kan

De knopjes en functies die op je camera zitten hebben geen geheimen voor je waardoor je vol zelfvertrouwen de camera kunt instellen.

Je foto’s worden beter

Je herkent lichtsituaties en composities waardoor je foto’s stukken beter worden. Online krijg je lovende reacties en thuis kunnen ze zelfs aan de muur.

Je hebt plezier in het fotograferen

Je stopt twijfels of je het ‘wel kunt’. Je hebt kennis en zelfvertrouwen. Want je weet dat jouw foto’s ook gezien mogen worden. Niemand die dat meer afneemt.

Dit krijg je in de modules te zien:

Cursus Basiskennis Fotografie Inhoud

Je krijgt ook nog leuke bonussen

✔ Het eBook ‘Ken Je Camera’ wat feitelijk de schriftelijke voorloper is geweest van de hele online videoserie Basiskennis Fotografie. Dezelfde informatie, maar vaak vanuit net even een ander standpunt.

✔ Het eBook ‘Het Licht zien’ waarin je meegenomen wordt in de wondere wereld van allerlei verschillende soorten licht. En nog belangrijker: hoe kun jij dit gebruiken en toepassen in je fotografie.

Online Cursus Basiskennis Fotografie

3,5 uur videolessen

De videolessen worden overzichtelijk na elkaar aangeboden en het systeem houdt bij welke je al hebt gezien. Handig!

Online Cursus Basiskennis Fotografie

Instant feedback

Op een speciaal bord kun je de gemaakte opdrachtfoto’s plaatsen, zodat er feedback op gegeven kan worden.

Online Cursus Basiskennis Fotografie

2 handige Ebooks

Deels een stuk herhaling vanuit een ander standpunt en deels mijn visie op het herkennen en toepassen van het licht.

Online Cursus Basiskennis Fotografie

Leren van elkaar

Je leert van elkaar door elkaars foto’s te bekijken en te voorzien van een reactie. Ook daar leer je veel van. Samen leren is altijd gemakkelijker.

Vond je ’t niks? 100% geld terug

Op dit moment is er al heel wat gebruik gemaakt van de cursus Basiskennis. Ik heb nog niet één deelnemer gehad die er niet minstens 3 geweldige tips heeft uitgehaald. Dus ik durf met liefde te beloven dat als je niks leert of nuttig vindt binnen 14 dagen, je je geld terug krijgt.

Over Peter van Veen

Fervent fotograaf sinds de opkomst van digitale fotografie. Maakte al snel de overstap van compactcamera naar spiegelreflex. En moest zich toen even achter de oren krabben… Zo gemakkelijk als het leek was het niet. Tegelijkertijd werd gestart met bloggen om de eigen reis te documenteren. Sinds 2010 fulltime ondernemer in fotografie met het geven van workshops en het ontwikkelen van online cursussen in fotografie en fotobewerking. Later mondde dat uit in de oprichting van de Fotografie Praktijkschool

Peter van Veen | Moor Fotografie
Online Cursus Basiskennis Fotografie

Ja, ik doe mee!

Het populaire programma over de basis van de fotografie, zodat je vol zelfvertrouwen je camera instelt en daarmee de mooiste foto’s maakt. Leer hoe je de camera instelt, de juiste composities en standpunten kiest en daarmee trots kunt zijn op je eigen foto’s.

Ik heb álles gegeven wat in me zit over dit onderwerp en kan niet wachten om je erbij te hebben.

sterren_small

Wat is de cursus Basiskennis Fotografie?

In deze cursus Basiskennis wordt je meegenomen in een ontdekkingsreis met je camera. Je leert hoe een camera in elkaar zit, wat welke onderdelen doen en hoe je naar eigen inzicht foto’s maakt. Aan het einde kun je zeggen: ik ben #vriendenmetdecamera!

Wanneer krijg ik toegang?

Direct! Dat is het mooie, je hoeft niet te wachten tot de cursus begint. Meteen na de betaling ontvang je de inloggegevens en heb je toegang tot alle lessen van de cursus Basiskennis.

Moet ik al iets weten van fotografie om mee te kunnen doen?

Nee hoor, deze cursus begint bij het begin. Je hoeft geen enkele voorkennis te hebben. Ik neem je mee door het hele proces.

Hoe lang hou ik toegang tot de lessen?

Lifetime. Er zit geen eindtijd op. Je kunt daarom gemakkelijk op je eigen tijd en in eigen tempo de lessen volgen en de opdrachten uitvoeren.

Kunnen de lessen ook offline bekeken worden?

Nee, je hebt internettoegang nodig om de videolessen te kunnen bekijken.

Mijn vraag is niet beantwoord, kan ik die nog bij iemand kwijt?

Absoluut! Je kunt je vragen altijd mailen naar info@moorfotografie.nl dan help ik je verder.

Basiskennis Fotografie
97 77
Koop alleen toegang tot de cursus Basiskennis
Toegang tot de gehele cursus Basiskennis Fotografie
Lifetime toegang
Kijken en doen op eigen tempo
METEEN TOEGANG
Fotografie Praktijkschool
per maand
25 15
ACTIE
Word lid en ontvang alle cursussen en bonussen. Deze korting behoud je zolang je lid blijft!
Toegang tot de cursus Basiskennis Fotografie
+ Toegang tot alle andere cursussen fotografie
+ Toegang tot de cursus Natuurfotografie
+ Toegang tot de Masterclass serie
+ Toegang tot alle andere cursussen fotobewerking
+ Toegang tot alle webinar opnames
+ Toegang tot de feedback en Community - onbetaalbaar
WORD LID
Spring naar toolbar